Les indústries gironines com a capdavanteres del creixement econòmic


22/02/2022

L'economia d'un territori ve determinada per la potència i presència de les seves empreses, i les comarques gironines sempre han estat capdavanteres en el creixement econòmic.

 

Un dels majors valors de les comarques gironines i les seves empreses són les exportacions. Segons dades de la Cambra de Comerç de Girona, l'any 2021 hi havia un total de 3.863 empreses exportadores a la província de Girona, una xifra que, malgrat la pandèmia, ha anat en augment en els darrers anys. En el seu moment i tot i la Covid, les empreses gironines van batre un rècord històric en vendes a l'exterior.

Durant el 2021, les exportacions de la província van créixer un 10,7% i van superar per primer cop els 6.000 M€.

Aquest creixement anual s'explica, sobretot, per la demanda exterior del sector químic, entre el qual hi ha les farmacèutiques. A l'altra cara de la moneda, hi ha la indústria agroalimentària, un dels altres motors de l'economia gironina, que durant el 2021 va caure un 2,5%. El descens en aquest sector s'acosta al 14% respecte de l'any anterior, sobretot per la baixada de les càrnies després que la Xina frenés les compres de porcí.

 

Si analitzem els destins dels productes gironins a l'exterior, el país que encapçala la llista és França, on es van exportar productes per valor de 1.578 M€. En segon lloc, el segueix de lluny la Xina (650,4 M€) i tot darrera Itàlia (488,5 M€), Alemanya (442,9 M€) i Portugal (351,5 M€).

 

Tornar al llistat de noticies

Contacte